Benefietconcert Bommelerwaard

We hebben nog steeds kaarten voorradig voor mensen van de Moebius Syndroom Stichting die naar het onderstaand concert willen. Gaarne willen we met name Moebius patienten uitnodigen om de kaarten te reserveren. Verder geldt: op=op dus geef je op bij Lous, zolang de voorraad strekt.

Hierbij de uitnodiging en informatie van de fanfare:

“Op 1 juni 2002 zal er een groots Benefietconcert georganiseerd gaan worden in Sporthal ‘de Ring’ te Zaltbommel.

Laten wij ons eerst even aan u voorstellen. Wij zijn fanfarecombinatie “Pr. Juliana/Concordia” uit Gameren en Nederhemert en maken al ruim 30 jaar gezamenlijk muziek. Samen met onze dirigent Bert Langeler uit Zaltbommel, die o.a. de initiatiefnemer is van de Jeugdmuziekdag Bommelerwaard en in de organisatie van het Spaans jaar zat, hebben wij het initiatief genomen dit unieke concert te organiseren. Reeds eerder organiseerden wij bijzondere concerten zoals een musicalconcert met “Musical Intermezzo” uit Vught en zijn dit jaar voor de derde keer op tournee naar het buitenland geweest, om daar een familieconcert te verzorgen samen met Edwin Rutten.

Wat voor een concert wordt het?

Het wordt een bijzonder concert met een breed scala aan nummers, zoals operamuziek, maar tevens andere populaire muziek, zodat het voor elk soort publiek een onvergetelijke avond zal worden. Aan dit “Benefietconcert Bommelerwaard” zal o.a. medewerking worden verleend door:
  1. De inmiddels in de Bommelerwaard bekende Maltese sopraan Caren Cammileri
  2. De van Radio en TV bekende tenor Ernst Daniël Smid
  3. De mezzosopraan Annette Driessen
  4. Een speciaal voor deze gelegenheid opgericht Bommelerwaardkoor en daarnaast
  5. het operakoor uit Den Bosch “Bel Canto” uit Tilburg en tot slot:
  6. ons orkest.
Als presentator zal optreden Edwin Rutten, wel bekend als “Ome Willem” van de TV. Waarom wij u nu al dit schrijven zenden is de volgende. Allereerst zal de organisatie enorm zijn, en brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee. Ten tweede willen wij ons sterk maken als een eenheid: namelijk de Bommelerwaard. Ten derde willen wij d.m.v. sponsoring en entree een groots bedrag bij elkaar brengen voor het doel waarvoor wij dit Benefietconcert organiseren.

Het Doel

Zoals u hierboven heeft gelezen zal de Maltese sopraan Caren Cammileri, waar wij reeds 8 jaar een goede relatie mee hebben,haar medewerking verlenen aan dit concert. Haar dochtertje Amanda is 4 jaar oud en lijdt aan het “Moebius Syndroom”. Doordat de sociale voorzieningen in Malta nagenoeg nihil zijn en in de wetenschap dat de operaties die Amanda zal moeten ondergaan in landen als Canada en Engeland, honderdduizenden guldens zullen bedragen, hebben wij als muziekvereniging besloten een bijdrage te leveren. Uiteraard hebben wij als doel een bepaald bedrag in gedachten en kunnen alleen maar hopen dat ook u hieraan een deel wilt bijdragen. Het benefietconcert zal met medewerking van de Moebius Syndroom Stichting in Nederland georganiseerd worden en wij willen ook deze stichting een donatie doen voor het goede werk dat zij verrichten.

...

Comité ‘Benefietconcert Bommelerwaard’
Pim Oomen, secretaris.”