Opname tv programma "Hoera een kind"

Enkele maanden geleden werden we benaderd door Anja Klein, een medewerker van het televisie programma "Hoera een kind".
Anja was op zoek naar een familie met een wat ouder kind die zelf wat kon vertellen over hoe hij of zij het heeft ervaren om met het Syndroom van Moebius te leven en hoe ze er mee omgingen. Dus ik beloofde haar om in onze stichting te gaan vragen of er iemand mee wilde werken.
Het was een gezellig telefoongesprek en ze vroeg hoe oud ons kind was en ik vertelde haar dus dat ze 4 was.
Toen vroeg Anja of wij wisten of Jessica door heeft wat ze heeft. We hebben toen gezegd dat we het idee hebben dat ze dat heel goed in de gaten heeft, want als we haar vragen om te lachen zegt ze: "Dat kan ik niet", of ze trekt haar mondhoeken naar buiten. Ook vroeg Anja of er therapieŽn mogelijk waren om deze kinderen te helpen, danwel andere mogelijkheden, zoals operaties.
Toen ik vertelde dat wij met meerdere therapieŽn bezig waren en ook al een gesprek hadden gehad met dr. Hartman en er gauw weer heen moesten voor een aangezichtsfilm vroeg Anja of wij eventueel mee wilden werken. Dit heb ik met Frank overlegd, en hij vond dat wel goed. Ook Anja moest het met de andere medewerkers overleggen.
Deze waren wel bereid om het te proberen en iemand van hen zou bij ons komen voor een gesprek.
Een week later hadden we afgesproken dat Anja Klein bij ons zou komen.
Het klikte eigenlijk meteen en we hebben een leuk gesprek gehad, en samen Jessica van school gehaald.
Om ongeveer half 2 vertrok ze weer met het verhaal. Ze beloofde mij zo snel mogelijk te bellen, en inderdaad een paar dagen later belde ze en ze waren er allemaal tevreden over en het leek ze heel interessant. Toch wilde ze ook graag filmen bij Jessica op school en in het ziekenhuis in Nijmegen.
Op de school en in het ziekenhuis wilde men hieraan wel meewerken.

Dus een paar weken later moesten we om 8.15 uur op school zijn, de filmploeg was er ook al zo vroeg. Er is ongeveer 3 kwartier gefilmd in de klas en toen gingen we naar ons huis, waar ons het interview werd afgenomen. Ik moest ook bij Jessica enkele handelingen uit de therapieŽn voordoen. Jessica werkte goed mee en was gek van de camera en de cameraman. Toen moesten we op weg naar Nijmegen om daar de rest van de opnamen te maken.
Hier moesten we om 12.15 u zijn, en we gingen ruimschoots op tijd weg, want je wist maar nooit.
Alles ging goed, tot 3 kilometer voor Nijmegen. Daar kwamen we in de file, en vervolgens hebben we 2 uur in de file gestaan. We stonden op het punt om weer terug te gaan, want we waren toch al veel te laat toen de TV-mensen belden. We konden toch nog komen, ze zouden wel op ons wachten. Daar aangekomen hebben we ons gemeld en we werden er goed opgevangen. Er zijn opnamen gemaakt van hoe het gaat met het maken van een aangezichtsfilm. Toen waren we klaar met de TV ploeg en hebben we daar afscheid genomen. Nu moeten we maar afwachten wat deze mensen er van gemaakt hebben, maar wij hebben er alle vertrouwen in wat we zullen zien.

De uitzending zal zijn:

Zaterdag 21 april 2001

maar we hopen jullie natuurlijk nog eerder te zien op de contactdag.

Groetjes,
Frank, Renate en Jessica Van Der Ende